I also wrote...

http://adwazeye.blogspot.com please be free to drop by!

Sunday, April 18, 2010

MY NEW ASSISTANT ;)

Yeay!!!! Akhirnya impian aku nak ada berastpump baru tercapai!!!


Sabtu lepas pegi beli kat The Baby Loft, The Waterfront @ Desa Parkcity, Kepong. The Baby Loft ni aku dah survey sehari sebelum, kira The baby Loft jual paling murah Ameda Lactaline (BPA Free) dengan harga RM750.00. Harga market dalam RM888.00. Inilah rupa assistant baru aku...


Dalam pek tu ada sume seperti di atas....

Ini Ameda Lactaline Breastpump... Sangat best... Senyap giler..... Spectra 3 pun kalah ok!

Ada 2 Flanges, 1 set tubing, 4 white valve, 2 botol Ameda 4oz dan 2 penutup botol.


Ada 1 DC power adaptor. Owh, forgot to mention, pump ni boleh guna either power adaptor atau 6 AA batteries.


Ada sample Ardo nipple cream jugak...


Tadaa.... Nilah rupa assistant baruku...


Dengan rakusnya aku terus cuba assistant baru aku nih..... Best! Best! Suction dia lembut, and guess what? Let-down time aku 5 minit jer! Pergh!!!! dan inilah hasilnya selepas 5 minit jer.. Tadaaaa!!!!



Aku sesangat puas hati dengan assistant baru aku nih, thanx to sayang yang sudi bawak aku pergi The Baby Loft sampai sesat barat sebab Garmin bagi jalan ntah ape-ape tah. :D Sangat-sangat senyap (tahap kesenyapan: Tak kan sape tau yang korang tengah guna pump nih....Tak yah dah nak cari-cari bilik ker... Kat workstation pun boleh). Cuma nak setup dia amik masa skit ah... Tak macam Encik Tollyjoy dlu... senang setup... Jasa Encik Tollyjoy takkan saya lupakan, terima kasih daun keladi, Encik Tollyjoy tetap saya gunakan lagi....(Time memalam, leceh nak setup Ameda, hehehehe)..

2 comments:

  1. proud to be a husband to a proud breastfeeding mummy :D

    ReplyDelete
  2. TQ sayang... Dlu sekali pam dapat 3oz... sekarang sekali pump dapat 5oz... Best!!!

    ReplyDelete