I also wrote...

http://adwazeye.blogspot.com please be free to drop by!

Monday, September 5, 2011

Herbalife and me

Aku sentiasa rasa aku ni gemuk. Sangat gemuk.

Seluar jeans masa anak dara, sampai sekarang masih belum boleh pakai. Adeh.

Macam-macam cara aku buat nak kuruskan badan. Tahan makan, sudah. Water Theraphy, sudah. Detox Programme, sudah. Eksesais, sudah.

Tapi bila aku setat diet jer, mesti ngandung.

Cubaan diet pertama lepas beranakkan Adwa, aku minum apple juice yang aku beli kat Cos*ay.

Then tengok-tengok apesal la berat aku tak jugak turun....

Sekali tengok... Aku pregnant da...

Tapi tak ada rezeki..

Miscarriage bulan 12 tahun lepas.

Kemudian cubaan kedua untuk kurus.

Aku amik Herbalife untuk 2 minggu. Turun sekilo setengah jer.

Apsal la degil sungguh lelemak dalam badan aku ni.

Rupanya, dalam pelut ala olang (dalam perut ada orang)....

So... Aku ada terbaca yang Herbalife ni bukan ubat kurus, tapi supplement.

Orang mengandung pun buleh amik juga. Maka, aku dah pun melepasi first trimester yang penuh pancaroba tuh...

Sekarang masih muntah-muntah, tapi mungkin sebab flam terlampau banyak sebab bronchitis aku nih.

So... Aku decide untuk sambung balik amik herbalife.

Kata member aku yang keja kat Herbalife, kulit baby cantik kalau amik Herbalife ni...

Tatau la kalau dia saje nak promo ke ape kan...

No comments:

Post a Comment